Ramen

Ramen, en ook deuren, komen in verschillende vormen, maten en materialen en hebben ieder zo hun bepaalde eigenschappen de daarbij horende voor- en nadelen. We gaan er hieronder dieper op in.

ramen

Verschillende soorten ramen

Er zijn verschillende soorten ramen en natuurlijk ook verschillende soorten raam merken, bekende raam merken zijn bijvoorbeeld Schuco ramen, Reynaers ramen en Belisol ramen.

PVC ramen

Zo zijn ramen in pvc erg veelzijdig, stijlvol, gemakkelijk in onderhoud en ook ecologisch verantwoord doordat er vrijwel geen energie wordt gebruikt bij productie ervan én ook omdat pvc gerecycled kan worden. Ramen in pvc zijn helemaal naar eigen hand te zetten doordat vorm, kleur en uitvoering zelf gekozen kunnen worden.

Aluminium ramen

Wanneer u liever gaat voor een ijzersterk materiaal wat voor elke woning op maat gemaakt kan worden, dan zijn aluminium ramen een oplossing. Dit materiaal is geschikt voor allerlei verschillende stijlen, zo kan er met aluminium worden gegaan voor klassiek, industrieel of modern, voor ieder wat wils dus. Met aluminium ramen kiest u de afwerking helemaal zelf!

Stalen ramen

Stalen ramen worden veel toegepast bij architecturale werken, zowel voor nieuwbouw als renovaties. Dankzij de hoge mechanische weerstand het het grote draagvlakvermogen, kan staal grote afmetingen mogelijk maken. Hierdoor lijken de profielen nog smaller en zijn de glasoppervlaktes groter. Daarnaast is staal ook brandwerend en vormvast.

Houten ramen

Dan is er ook nog de keuze voor een houten raam. Houten ramen geven uw woning een authentieke en warme uitstraling. De afwerking van uw buitenschrijnwerk kunt u helemaal zelf kiezen. Hout vergt echter wel wat meer onderhoud en is vaak ook aan de prijzige kant. Toch blijft hout populair doordat er vele liefhebbers zijn die niet anders willen.

Soorten deuren

Naast de ramen in huis, zijn uiteraard ook de deuren van belang in de algemene uitstraling van de woning. Zo zijn er ook vele opties voor binnendeuren en buitendeuren.

Keuze kan onder andere worden gemaakt uit houten deuren, aluminium deuren en pvc deuren.

Ramen en raam specialisten vergelijken

Wanneer u er nog niet helemaal over uit bent welk materiaal er nou het beste bij uw woning past, dan kunt u hier geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen en deze zo goed vergelijken in prijs en kwaliteit. Laat u zo adviseren door echte ramen specialisten.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze raam specialisten bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde raambedrijven.
Omdat u van meerdere raam specialisten (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw raamwerken!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de raamklus uiteindelijk laat uitvoeren door een van de specialisten. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.