Ramen en zonnepanelen in één?

Mike avatar

Mike op 12-10-2015

Ramen zijn er in verschillende soorten en maten. Maar een team van onderzoekers op de Michigan State University (MSU) heeft revolutionaire raam gevonden.

Ramen en zonnepanelen

Transparante zonnecellen

Het vernieuwende van dit onderzoek is dat de zonnecellen normaal een hele lage energieproductie hadden en dat het altijd in een sterk gekleurde vorm was. De onderzoekers van de MSU hebben een manier gevonden om deze zonnecellen transparant te krijgen waardoor het maatschappelijk makkelijker toepasbaar is. Denk bijvoorbeeld aan flatgebouwen waar elke raam een energiebron kan zijn.

De efficiëntie van deze zonnecellen ligt op dit moment nog niet hoog, maar de onderzoekers verwachten dat ze de energieproductie kunnen vergroten naar de helft van een gewone zonnecel. De onderzoekers zijn ook op zoek of ze dit kunnen toepassen op smartphones, zodat deze potentieel nooit leeg raken.

Nieuwsgierig naar de nieuwste trends?

Als u meer wilt weten over de nieuwste trends op het gebied van ramen. Of hoe u de nieuwste trends kan toepassen in uw woning, vraag dan een specialist voor meer informatie. Een specialist kan u namelijk alles vertellen over de nieuwste technieken op het gebied van ramen en in hoeverre die in uw woning toepasbaar kunnen zijn.

Als u ramen wilt laten plaatsen, dan is het verstandig om meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Het gemakkelijkste middel om raamspecialisten te vergelijken is middels het aanvragen van offertes. Deze zijn namelijk gratis aan te vragen en geven u in een oogopslag een goed beeld van de goedkoopste raamspecialisten. Wacht daarom niet langer en bespaar op het plaatsen van nieuwe ramen!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!