Glas met zonwering?

Mike avatar

Mike op 17-02-2016

Veel beglazing in huis is fijn. Je hebt minder kunstlicht nodig en de zon geeft lekker veel warmte af. 's Zomers is dit echter niet altijd even fijn en kan het in een woning met veel ramen al snel te warm worden. Je hebt dan verschillende opties. Glas met zonwering is één van die opties. Lees er snel verder over!

Zonwerend glas

Glas met zonwering

Als je 's zomers de woning lekker koel wilt houden kun je kiezen voor glas met zonwering. Hierbij kunnen we onderscheid maken tussen:

 • Zonwerende ramen
 • Ramen met zonwerende folie
 •  

  Zonwerend glas

  Zonwerend glas wordt ook wel reflecterend glas genoemd. Dit komt doordat zonlicht niet meer door de beglazing heen kan schijnen. Er zijn verschillende sterktes zonwerend glas. De sterkte bepaalt hoeveel zonlicht er nog door de ramen wordt toegelaten.

  Zonwerende folie

  Een ander alternatief is zonwerende folie aanbrengen op gewone beglazing. Het effect is hetzelfde als bij zonwerend glas. Het grote voordeel is dat deze oplossing voordeliger is dan zonwerend glas. De folie wordt simpelweg op het glas aangebracht. Dit kan aan de binnen-, maar ook aan de buitenzijde. Zonwerende folie is namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden. Het aanbrengen vergt echter wel vakmanschap om er optimaal van te kunnen profiteren.

  Het effect van zonwerende ramen

  Het effect van zonwerend glas is aanzienlijk. Doorgaans wordt ruim 80% van de zonnestralen teruggekaatst en de (schadelijke) UV-straling wordt tot zelfs 99% geabsorbeerd. Dit houdt in dat je niet langer te maken hebt met verkleuring van meubels en het interieur door zonlicht. Zonwerend glas werkt tevens goed als inbraakbeveiliging. Het is sterker dan normaal glas en zal dan ook minder snel breken.

  Wanneer je zonwerend glas (of zonwerende folie) wilt laten installeren zul je dit meestal door een professional uit laten voeren. Het is dan goed om te weten dat installateurs uiteenlopende tarieven rekenen voor hun diensten. Door meerdere vaklui met elkaar te vergelijken kies je gemakkelijker de voordeligste specialist. Mensen die je voor gingen konden rekenen op besparingen tot wel 40% van de totale installatiekosten. Vergelijk daarom altijd voordat je een definitieve vakman aanstelt!


  Laat een reactie achter, vinden we leuk!