5 tips om je ramen te beveiligen

Mike avatar

Mike op 25-01-2016

Ramen en deuren zijn vaak de zwakste schakel van je woning en veel inbrekers weten precies hoe ze hier handig gebruik van kunnen maken. Helaas is het niet 100% mogelijk om inbraak in je woning tegen te gaan, maar je kunt het inbrekers wel een stuk moeilijker maken door je ramen beter te beveiligen met onderstaande 5 tips!

Inbraakbeveiliging ramen

5 tips om je ramen te beveiligen

De ene tip ligt wat meer voor de hand dan de andere, maar alle 5 helpen ze je woning beter te beveiligen en zorgen ze voor een veiliger gevoel in huis.

Tip 1 - Goed hang- en sluitwerk

De eerste is inderdaad erg voor de hand liggend, maar veel mensen onderschatten dit nog. Een gewoon slot is voor een inbreker vrij makkelijk te kraken. Zorg dan ook altijd voor hang- en sluitwerk met het SKG keurmerk. Je herkent sloten met dit keurmerk eenvoudig door op de verpakking van het product te kijken. Het SKG logo zal namelijk altijd duidelijk vermeld staan op de verpakking én op het product zelf. Dit heeft als bijkomend voordeel dat dit preventief werkt; een inbreker zal bij het zien van een slot met het SKG keurmerk veelal geen poging ondernemen. De ramen uitrusten met een extra bijzet slot is nog eens een extra slot op de deur.

Tip 2 - Goede conditie van ramen en kozijnen

Ook de tweede tip is vrij voor de hand liggend; een SKG gekeurd slot inclusief extra bijzet slot plaatsen op een raam wat in een rottend houten kozijn hangt helpt niet echt natuurlijk. Vervang ramen en kozijnen daarom altijd als ze niet meer in goede staat zijn. Ramen en kozijnen die vandaag de dag geproduceerd worden zijn van zichzelf al beter bestand tegen inbrekers. Vervang daarom tijdig als dit nodig blijkt; voorkomen is immers beter dan genezen.

Tip 3 - Dubbel glas

Dubbel glas werkt vooral preventief. Het is moeilijker te breken dan enkel glas en maakt bovendien behoorlijk wat meer lawaai bij het breken. Een inbreker zal het al gauw op een lopen zetten wanneer er veel kabaal komt kijken tijdens de inbraak. Tevens zorgt dubbelglas voor meer wooncomfort in de woning op het gebied van isolatie en geluidsoverlast.

Tip 4 - Inbraakvertragende folie

Inbraakvertragende folie (ook wel veiligheidsfolie genoemd) zorgt er voor dat een raam minder snel breekt en versplinterd waardoor een inbreker moeilijker de woning binnen komt. Je hebt keuze uit transparante polyester folie, maar ook zon- en warmtewerende folie en anti-inkijk folie. Vooral deze laatste heeft een goede preventieve werking; vanaf buiten is niet te zien welke kostbare spullen binnen allemaal te halen zijn.

Tip 5 - Barrièrestangen voor kleine ramen

Het zijn vaak de kleine ramen waar inbrekers het op gemunt hebben, want hoe vaak laten we zelf niet het kleine raampje van de badkamer of het toilet openstaan om de ruimte door te luchten? Een (of meerdere) barrièrestang(en) plaatsen voor deze ramen is dé oplossing om inbraakpogingen tegen te gaan en toch te kunnen ventileren.

Vul onze tips aan!

Heb je zelf nog een super-goede tip die we hierboven niet benoemd hebben? Laat het ons weten via een reactie!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!